Website Vernieuwen

Website Vernieuwen: Waarom het tijd is om te upgraden!

Websites zijn de online toegangspoort tot elk bedrijf. Voor de meeste klanten is jouw website het eerste contact met jouw bedrijf en bepaald dit hoe ze over jouw merk denken. Aangezien het aantal opties voor klanten op het internet enorm is, is het cruciaal om een ​​website te hebben die onderscheidend is en de consumentenervaring verbeterd.

Als jouw website niet voldoet aan de huidige normen voor ontwerp en functionaliteit, loop je waarschijnlijk kostbare leads en conversies mis.

In deze blog gaan we in op de belangrijkste redenen waarom jouw website kritisch moet worden bekeken en op welke onderdelen er nodig zijn.

Het is Tijd voor een Nieuwe Look

Als jouw website eruitziet ook hij uit de jaren 90 komt, zal dit jouw merk niet helpen om positief in de schijnwerpers te staan. Jouw site zou in staat moeten zijn om jouw merk te vertegenwoordigen en jouw verhaal uit te dragen.

Wat betreft de digitale wereld, veranderende ontwerptrends elk jaar. Houd er rekening mee dat ontwerpen die enkele jaren geleden populair waren, tegenwoordig niet meer werken. Sterker nog, individuen en bedrijven die consistent updaten en evolueren hebben veel meer succes en blijven bij de consument top of mind.

Merk op dat hoe jouw website eruit ziet, een groot deel is van de gebruikerservaring. Een aantrekkelijk en professioneel ontwerp is een must, en zo niet, dan kunnen dit jouw klanten wegjagen en mogelijk zijn voor jouw merk.

Verbeter de gebruikerservaring (UX)

Je website is niet alleen jouw online visitekaartje, het is ook jouw verkooptool. Als uw website niet gebruiksvriendelijk of moeilijk te navigeren is, zullen klanten dit als frustrerend ervaren. Dit leidt vaak tot een verlaging van de conversies en uiteindelijk schade aan jouw merk.

Hoe gemakkelijker het voor bezoekers is om uw site te gebruiken, hoe sneller ze kunnen vinden wat ze zoeken. Dit betekent dat ze meer vertrouwen hebben om langer op jouw site te blijven en meer pagina's te bekijken. Een website die de gebruikerservaring niet in gedachten houdt, zal het te onderhouden effect hebben.

Zorg ervoor dat u uw website upgradet voor alle informatie, inclusief contacten en een eenduidige CTA (Call to Action), gemakkelijk toegankelijk zijn. vermijd ook dat je ontwerpelementen van lettertypen gebruikt die moeilijk te lezen zijn.

Mobiele Gebruikers - Let op!

De opkomst van mobiele apparaten en smartphones betekent dat consumenten steeds meer tijd hebben om te browsen op hun mobiele apparaten. Het is daarom noodzakelijk om bij het upgraden van jouw website te zorgen voor een mobielvriendelijk ontwerp.

Een onresponsive website zorgt voor een invalide gebruikerservaring vanaf mobiele telefoons. Bezoekers zullen jouw site mogelijk verlaten, waardoor jouw merk verloren gaat.

Bedenk dat Google onlangs wijzigingen heeft aangebracht in hun zoekresultaten om websites te bevoordelen die mobielvriendelijk zijn. Als je niet up-to-date blijft met deze mobiele trend, kan dit leiden tot een achteruitgang van jouw positie in de zoekmachines.

Optimaliseer Jouw Site voor Conversies

De belangrijkste reden waarom een ​​bedrijf een website heeft, is om meer klanten te genereren, de verkoop te stimuleren en leads te verzamelen. Als één van deze aspecten niet goed presteert, gaat het om de tien kosten van de inkomstenstroom.

Jouw site moet zijn voor conversies. Het gaat bijvoorbeeld om jouw CTA's. Wees begeleidend voor de bezoeker. Zorg ervoor dat het aannemelijk is waar de bezoeker op moet klikken om in actie te komen.

Hoe beter je getuigt van toegevoegde waarde, hoe groter de kans op leads en conversies. Mensen willen weten wat er voor hen te bereiken valt. Laat daarom bijvoorbeeld referenties zien van eerdere klanten. Dit vermoeden en vertrouwen geeft grote klanten een reden om bij jouw bedrijf te bestellen.

Conclusie

Het upgraden van jouw website heeft vele voordelen. Hierbij kun je denken aan een verbetering van de gebruikerservaring en een hogere conversie. Het is ook belangrijk om bij te blijven met trends en ontwikkelingen in webdesign en zeker in UX.

Een mobielvriendelijke site is belangrijk om als moderne onderneming te worden gezien. Verder is het optimaliseren van jouw site voor conversies een must do.

Zorg er tenslotte voor dat jouw verhaal herkenbaar is en jouw merkwaarde is verpakt in het nieuwe ontwerp. Een bijgewerkte website geeft meer vertrouwen en zal op lange termijn bijdragen aan een betere merkbeleving en groei.

Ook interessant

Webdesign

5. Zoekmachineoptimalisatie (SEO)Een goede doordachte webdesign omvat ook SEO-overwegingen om ervoor te zorgen dat uw website gemakkelijk gevonden wo ...

Lees verder

Webdesign Ontwikkeling

Webdesign Ontwikkeling: Van Concept tot CreatieIedereen die zich bezighoudt met het maken van een website weet dat webdesign een essentieel onderdeel ...

Lees verder

Webdesign Bureau

Het ontwerpprocesNadat je een webdesignbureau hebt geselecteerd, zal het ontwerpproces van start gaan. Tijdens deze fase zal het bureau nauw met jou ...

Lees verder