Alles wat je moet weten over een draadloos alarmsysteem

Veiligheid gaat boven alles. Of je nu thuis bent, op het werk van ouderen, je wilt graag weten of jouw eigendommen veilig zijn. Een alarmsysteem is daarom altijd een goed idee. Als je niet wilt dat er gaten in je muur geboorde heuvels worden voor kabels, dan kies je voor een draadloos alarmsysteem. In deze tekst gaan we in op de mogelijkheden en voordelen van een draadloos alarmsysteem.

Wat is een draadloos alarmsysteem?

Een draadloos alarmsysteem bestaat uit verschillende elementen die draadloos met elkaar communiceren. De elementen bestaan ​​meestal uit deurbellen, sensoren, bewegingsmelders en een basisstation. Het basisstation is het hart van het draadloze alarmsysteem. Dit station ontvangt alle signalen van de verschillende elementen en stuurt het alarm naar de aangesloten sirene.

Voordelen van een draadloos alarmsysteem

Een groot voordeel van een draadloos alarmsysteem is dat de installatie is dan bij een bedrade alarmsysteem. Bij een draadloos alarmsysteem hoeft er geen kabel te worden getrokken tussen de verschillende elementen, wat tijd en kosten. Verder is een draadloos alarmsysteem gemakkelijk uit te breiden met extra elementen. Ook kun je het alarmsysteem eenvoudig verplaatsen als dat nodig is. Bijvoorbeeld als je gaat verhuizen.

Een ander voordeel is dat een draadloos alarmsysteem minder gevoelig is voor opslag. Dit komt voort uit de elementen die niet afhankelijk zijn van een kabelverbinding. Bij een bedrade alarmsysteem kan de kabel beschadigd raken, wat ervoor zorgt dat het alarm niet werkt. Bij een draadloos alarmsysteem heb je hier geen last van.

Nadelen van een draadloos alarmsysteem

Een nadeel van een draadloos alarmsysteem is dat de batterijen van de elementen op termijn moeten worden vervangen. Bij een bedrade systeem heb je dat probleem natuurlijk niet. Daarnaast zijn draadloze alarmsystemen gevoeliger voor storingen van buitenaf.

Ook interessant

Camerabewaking

De Voordelen van Camerabewaking voor Jouw VeiligheidCamerabewaking is een essentieel onderdeel geworden van moderne beveiligingssystemen. Of het nu g ...

Lees verder

Alarmsysteem

Alles wat je moet weten over het installeren van een alarmsysteem IntroductieAls je jezelf en je eigendommen wilt beschermen, dan is het installeren ...

Lees verder

Bewakingscamera

Bewakingscamera: Wat je moet weten voor de installatie en plaatsingEen bewakingscamera is een effectief hulpmiddel om uw huis, kantoor, winkel of bed ...

Lees verder